De eerste sneeuw is gevallen..ik nog niet;) - Reisverslag uit Adliswil, Zwitserland van Roelinka Heij - WaarBenJij.nu De eerste sneeuw is gevallen..ik nog niet;) - Reisverslag uit Adliswil, Zwitserland van Roelinka Heij - WaarBenJij.nu

De eerste sneeuw is gevallen..ik nog niet;)

Door: roelinka en erik

Blijf op de hoogte en volg Roelinka

29 November 2012 | Zwitserland, Adliswil

Nou dan denk je, nu heb ik het echt gehad met die gekke Zwitsers. Telkens afspraken afzeggen en geen tijd etc. Je komt er maar niet doorheen zo lijkt het. En dan spreekt de onderbuurvrouw je aan, met haar lieve valkparkietjes, of we geen last hebben van het gekwetter. Ach nee mevrouw, dat geluid doet mij denken aan Costa Rica, super leuk. Ook mijn vriend Erik gaf aan dat het hem aan Aruba doet denken dus geen probleem. Mevrouw helemaal verrast dat er eens mensen blijkbaar niet zeuren over haar vogels. Nou ja vervolgens biedt ze mij een köpli aan, wat dat ook moge zijn. Maar het is onbeleefd om nee te zeggen dus ik zeg graag, dankge! Vervolgens komt ze met twee champagne glazen aan en een heerlijk prosecco/champagne drankje. Dus om een uurtje of half een in de middag, zei mijn onderbuurvrouw Wilkommen in der Schweiz und das ist unsere lunch heute. Nou zo grappig dan wie had dat verwacht! Vervolgens had ik gister, woensdag een afspraak om te gaan paardrijden met meine liebe nachbarin Natalie. Zij had een afspraak voor mij gemaakt met de eigenaar van Freddie de tinker, zodat ik wellicht op hem zou kunnen gaan rijden. En het was werkelijk fantastisch. Zo’n mooi beestje, lekker rustig en sjokt heerlijk in de bossen. Dus ik ben weer helemaal Glucklich! En het mooie is de eigenaar was ook helemaal blij en happy. Dus vandaag gaan we weer. En het beste is, vannacht heeft het gesneeuwd dus dat wordt helemaal leuk. Voor het eerst in de sneeuw rijden op mijn eigenste echt pflegepferd in der schweiz.
Erik is een klein beetje alleen op de Universiteit, aangezien al die Zwitsers net als hier in Tägerig erg op zichzelf zijn en niet zo kletserig. Plus dat hij gefrustreerd is dat ik al zo ‘goed’ duits kan en hij niemand heeft om mee te oefenen, alles is engels daar. Maar goed zijn mooie nieuwe mac is besteld dus in januari zit hij er moderntjes bij op de Uni. Nou nog wat structuurtje oplossen en wat kristallen in de mix en we zijn helemaal set hier! Behalve dan dat we nog steeds op de tuinstoelen uit de tamboersdijk zitten, tja we moeten die bank nou toch echt maar eens gaan bestellen!
Dus iedereen keep it warm, dat doen wij ook.

Vandaag 29 november en 29 maanden samen Jippie!

• 29 November 2012 - 10:37

Janus:

Allereerst van harte met 29 en dan gelijk witte symbolische schnee.leuke buurvrouw kan je na de champagne de vogeltjeszaad meedoen,dan leert Erik gelijk Duits zingen en dansen.ik schreef zang maar t werd zaad domme computer..mooie foto van de gevallen sneeuw en voorschot met rijden ook met je paardje.hoe heet ie eigenlijk?mij lijkt schnase wel leuk dan heb je ook gelijk een naam voor die blije baas en ja schnell nu naar de bank voor de winterband,ook hier winterbank wordt winterband.hier nu zonnetje straks fietsen koessaam en voor Rikkie op de uni viel vergnugen mit umlaut en prosit heuteabend.grussie

• 29 November 2012 - 10:51

Fcutrechtroelinkaheij:

Ik vergat te melden dat het vandaag de 333e dag is van t jaar en samen dus 9.en dan met zijn tweetjes op de .29e is feest.

• 29 November 2012 - 16:13

Ja Nus:

Ik heb nu even alle foto's bekeken prachtig romantisch tafelen en is dat de ijsvogel?ps hoe ver lopen is t café?

• 29 November 2012 - 16:13

Ja Nus:

• 29 November 2012 - 19:22

Maike:

Gezellig, lekker aan de champie!