Carnaval in Panama..
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Roelinka
27 Februari 2009 | Panama, Panama-stad
Februari in Panama betekent Carnaval. En Carnaval betekent heel veel guaro,rum, en waterwagens. Iedereen wordt vanaf een grote vrachtwagen natgespoten, een hele aparte ervaring. Vandaar dat ik mijn camera ook maar niet bij me had, wil niet nog een camera verliezen hihi. Weer heerlijk met het ticabusje gegaan, 17 uurtjes in de bus, en om vier uur in de ochtend stond Mabela daar op mij te wachten, samen met haar vriend Ariel. Ik had hun ontmoet tijdens mijn reis in Nicargua en nu hadden ze mij uitgenodigd voor het carnaval. Omdat ik toch het land uit moest -voor mijn visa- dacht ik waarom niet. Heerlijk panama city verkend zeer indrukwekkend met alle wolkenkrabbers, deed mij denken aan New York, ook al ken ik dat niet, hihi. Toen op zaterdag zijn we naar Penenome gegaan 200 km verderop voor het carnavalfeest. Daar zijn we in een huis van vrienden gestrand, met zwembad, heel fijn. En de volgende dag gefeest, ik was de enige die geen rum dronk, maar ik had net zoveel lol. Ik was dan ook de enige die aan het einde van de dag niet liep te kotsen of huilen of sliep, hihi. Gelukkig was er een supergezellig jongen, Joseph die ook niet drunken was, dus met hem gezellig feest gevierd, en onwijs gelachen over alle anderen. Goh soms wel moeilijk want in panama spreken ze echt superanders spans, maargoed roellie red zich wel. In panama zijn we ook nog even naar het strand gegaan en helaas ben ik ook weer goed ziek geweest, maarja dat hoort nou eenmaal bij mij. Nu ben ik weer veilig en wel bij mijn vrienden in San jose, en ga ik bedenken whats next!
In Monteverde was ik lekker aan het paardrijden met de typische paardenman Marvin, maar die is nu verliefd op me zegt hij en hij kan zijn handen niet thuis houden. Gister ging ik de grens over en had ik allemaal gemiste oproepen, en gister heeft hij 14 keer gebeld, ik heb natuurlijk niet opgenomen, gekke vent. Maarja dat betekent wel dat mijn paardendroom een beetje in duigen valt hier, maarja niets aan te doen, en zijn nog zoveel andere dingen. Misschien ga ik nog naar Corcovado, costa rica, of Cancun, of Panama. We zien het wel waar de wind me heen blaast.. een dezer dagen sowieso terug naar Montverde.
Vanuit de 30 graden hiero wens ik jullie warmte toe in Nederland, en geniet van het leven net zoals ik aan het doen ben, het leven is te kort om te verspillen!
Kusjes Linka
27 Februari 2009 - 20:52
Rolph:
Hi Link ben ik eindelijk eens de eerste met een berichtje. Zat me gisteren nog af te vragen wanneer je met een update zou komen, wordt dus weer op mijn wenken bediend. Vorige week in Mexico Stad Hollands carnaval gevierd met Hutspot en Frans Bauer, iets minder exotisch dan Panama. Wij zijn nu druk aan het pakken maandag verhuizen we naar Playa del Carmen. Enne, wat je plannen betreft we horen het wel, zag cancun in het rijtje staan. Abrazo Rolph