Peking express in Costa Rica!
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Roelinka
30 Januari 2009 | Costa Rica, Monteverde
Na een fijne kerst in bikini met barbecue en een oud en nieuw met Champagne ben ik nu alweer een tijdje terug in Monteverde en het bevalt me uitstekend. De eerste week van januari ben met Edgar en Sara op familiebezoek gegaan op verschillende plekken in Costa Rica, dat was heerlijk om even mijn hoofd te verzetten naar andere dingetjes. Daarna besloten Sara en ik om naar Manuel Antonio te gaan, een van de nationale parken van Costa Rica. En dat hebben we niet op een gewone manier gedaan. We hebben gelift, hihi. Het was zo gaaf, net Peking Express. Langs de weg en je vinger uitsteken. Normaal gesproken zou ik zoiets niet zomaar doen, maar omdat ik met een Tica (sara) was en het overdag was wel. En natuurlijk omdat de bussen heel raar liepen, plus dat het drie keer zo lang duurt met de bus dan met de auto. Nou in drie liften waren we in Manuel Antonio, van vrachtwagens tot personenautos en stukjes lopen, het was onwijs gaaf en supersnel en natuurlijk heel goedkoop. Toen twee dagen genoten van de natuurschoonheid van Manuel Antonio en toen dachten we, waarom liften we niet ook gewoon terug naar Monteverde. Dus dat hebben we gedaan en vier uur voordat de normale bus in MTV zou aankomen waren wij er al. Hihi en natuurlijk wederom leuke mensen ontmoet in de verschillende auto´s. Het was dit keer wel wat moeilijker en we hebben alles in hele kleine stukjes liften moeten doen in totaal zeven keer, hhihi. Nee liften is echt leuk op deze manier. Alleen moet je dat natuurlijk niet gaan doen hier!
Daarna ben ik een paar dagen later verhuisd hier in Monteverde, ik woon niet langer meer bij Sara en Edgar, maar woon nu in het huis van een broer van Edgar. Daar waar ik ook nachttours geef en ook nu vlakbij regelmatig paardrij. Geweldige tochten ben ik aan het maken met een typische macho paardenman. Heel grappig allemaal. Eergisteren een geweldige tocht gemaakt naar een boederij vlakbij en na acht uur op het paard gezeten te hebben, vlak op het einde, stijgerd hij en val ik eraf. Hihi, heb nu een bont en blauwe rug en ellebogen en knieën, maar dat maakt allemaal niet uit, want op de rug van een paard is het hemel op aard! Binnenkort ga ik nog naar Panama en dan moet ik toch enigzins aan mijn terugkeer gaan denken, de tijd vliegt voorbij. Ik heb veel zin om iedereen weer te zien, maar heb geen zin om hier afscheid te moeten nemen. Heb het idee dat het leven hier nu pas echt begint! Tot de volgende keer weer!
Dikke kus linka
30 Januari 2009 - 19:48
Alice:
Heb weer genoten van je verslag en de foto's. Hopelijk worden de laatste maanden het leukst en je weet het, je kunt altijd terug komen, waar je ook bent! Heb het goed en geniet er van, liefs . -
30 Januari 2009 - 22:06
Rolp:
Ha die Link, weer een leuk berichtje van je. Super van je om te horen dat je ondanks alles het avontuur niet schuwt en gewoon bent gaan liften, iets minder dat je van een paard geduveld bent, hoop dat de blauwe plekken een beetje meevallen. Tot snel amezone.Beso Rolph -
31 Januari 2009 - 08:07
Pieten Joke:
Hallo Roelinka.
Het is alweer een hele tijd geleden dat ik wat van ons heb laten horen, maar je berichten en foto's hebben we met veel plezier gelezen en bekeken. Voor zover wij er over kunnen oordelen heb je het nog steeds erg naar je zin en maak je prachtige dingen mee. Wel heel vervelend dat ze bij je ingebroken hebben en je met name je camera kwijt bent. Fijn dat Jenika en Frank er wat aan doen voor je.
Bij ons gaat alles goed, Piet en ik genieten nog steeds van onze vrije tijd, wandelen heeeeeel veeeeeel met Beau, eigenlijk bestaat ons leven uit leuke gezellige dingen doen. Sporten, fietsen, lezen etc etc. Met de mannen gaat het ook goed, hebben het druk, druk druk, Stefan werkt op een school met zééééér moeilijk opvoedbare kinderen en dat is pittig. En Eelco woont nog steeds in Amerika dat wordt in April al 6 jaar geleden dat hij vertrok, eind van dit jaar gaan we weer bij hem op bezoek. Maar eerst hier in Europa op vakantie, eind april trekken we weg met de caravan richting Frankrijk. Maar vandaag gaan we een flinke boswandeling maken hier in Zeist, het is prachtig weer, koud, rond het vriespunt, maar met een lekker zonnetje.
Hartelijke groet van ons
Piet en Joke -
31 Januari 2009 - 17:47
Jenika En Frank:
Wat een leuke foto's! Mooi strand en prachtig vogeltje!
Liefs jeen en frankie -
02 Februari 2009 - 08:50
Jan Baas:
Voorlopig maar een korte reactie. Lig nl. thuis na hernia-operatie. Mag dagelijks maar 4x 20 min. zitten.
Over een week of 3 schrijf ik meer. -
24 Februari 2009 - 10:03
Popsje:
Pekingeend is goed voor gewicht op je nieuwe matras klga nu naar JANTJE BAAS met broodjes en lekkers en kedoden tgagoe=methem kusky.