Even geen foto´s meer...
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Roelinka
31 December 2008 | Costa Rica, Monteverde
Voor de kertst…
Eigenlijk gelijk na het schrijven van het vorige bericht heb ik direct besloten weer terug te gaan naar Costa Rica. Weer lekker terug in mijn favo landje en natuurlijk Monteverde bij Edgar en Sara. Dus dat heb ik gedaan. Heb uitgecheckt bij mijn enigzins sinistere hotel in Mexico-City, Hotel Marti, met andere woorden een hoerenkast, of hotel de paso zoals ze dat hier noemen. Ik heb mijn portie confrontatie met de prostitutie voorlopig wel weer gehad. Wat een apart wereldje is dat toch. Voor een uur een kamer huren. Tja dat wist ik natuurlijk niet toen ik dit hotel betrad. Het was dichtbij het huis van Renata, en omdat Rolph weer in de stad was moest ik verkassen. Het was weer een ervaring zullen we maar zeggen, al die geluiden continue, zolang je maar lol hebt toch! Maargoed zorgde er wel voor dat ik des te meer zin had om naar Costa Rica terug te gaan, lekker naar de natuur. Ook het geen adem kunnen halen vanwege de vervuilde lucht was ik inmiddels wel zat. Heb dus ticket gekocht om vervolgens het traject met de bus (4 dagen) weer terug te doen. Ging allemaal goed, wel dat het heel druk was vanwege de feestdagen, en dus ook bij de grensovergangen het allemaal wat minder verliep. Moest een keer de bus uit omdat ze mijn spullen wilden checken, tja de reis verliep anders als anders. Ik was zeer vermoeid toen ik in Managua aankwam. Dus ik besloot even twee dagen rust te nemen en dan na het weekend naar Monteverde te gaan. Zo gezegd zo gedaan. Heerlijk geslapen in mijn hotel in Managua, Dulce Sueños, waar ik weer heerlijk ontvangen werd. Dit keer had ik wat mensen meegenomen dus voor hen ook weer wat klandizie. Ik kan iedereen dit hotel aanraden, het zit op 1 min van het Ticabus station vandaan, dus super praktisch. Want ik Managua alleen lopen, is toch niet zo´n goed plan, zeker niet met je bagage. De hele zaterdag zo in het hotel gehangen, in de avond lekker gekookt en vroeg weer gaan slapen. Toen op zondag ben ik wederom met de tante van Polle op pad geweest, superleuk naar de markt in Masaya. Was ik al eens geweest, en nu wist ik precies wat ik wilde kopen. Helaas kwam er aan mijn heerlijk dag een wat minder leuk einde. Toen ik weer in het hotel kwam in de avond kwam ik tot de ontdekking dat mijn dierbaarste bezit, mijn mooie camera Nikond70s was gestolen. Ook mijn mobiele telefoon (heb dus geen nummers meer) en mijn creditcard waren weg. Mijn spullen lagen anders etc. Ik raakte volledig in paniek, en was heel boos en verdrietig. Bleek de gast naast mij te zijn geweest. Die had ingecheckt met als enige reden mij te bestelen. De spullen waren in de camera omdat dat de meest veilige optie is, maar helaas heeft het voor mij wat minder uitgepakt. Ik heb natuurlijk gelijk alles laten blokkeren en ben naar het politiebureau gegaan in Managua. Gelukkig hielpen de eigenaren van het hotel me erbij. Nou ja ook dit was weer een ervaring, de printer die slecht werkt, maar op zich wel vriendelijk mensen, en we hoefden niet superlang te wachten. Gelukkig had de dief mijn paspoort met rust gelaten, dus daar ben ik hem heel dankbaar voor. Ook mijn foto´s heb ik nog. Al met al had het veel erger gekund, maar toch ben ik heel erg boos en verdrietig. Ook heeft hij even lekker geshopt met mijn creditcard.
Mijn kerstkado!
Gelukkig zit het leven vol engelen die je helpen. In dit geval in de vorm van Edgar en Sara die me kwamen ophalen van de bus met een groot aanplakbiljet op de auto, met Welkom Thuis Linka! Maar nog veel belanrijker mijn familie in Nederland die alles voor me regelen. Mijn zus en Frank die de hele rompslomp regelen en me steunen en mijn vader en moeder! Ik was behoorlijk in de war vorige week en wist niet meer wat ik moest. Maar het leven is nu weer een stuk rustiger, heb inmiddels mijn vlucht terug geboekt (5 mei, 08.20 am) en heb ook weer enigzins een invulling gevonden voor mijn tijd hier. Ben sinds gisteren begonnen als nachtgids op de finca van Edgar. Dat betekent mensen over de finca rondleiden in het donker op zoek naar dieren. Helemaal mijn ding! Het is echt geweldig, nou vertel ik natuurlijk wel heel veel over insecten, tja dat is nou eenmaal mijn passie, maar ook de luiaards en wasberen en nog zo veel meer komen aan bod. Zo zie je maar dat alles wel weer terecht komt. Alhoewel het voelt alsof ik een ledemaat mis zo zonder camera. Maar dat zullen jullie in mijn geval wel snappen! De kerst heb ik heerlijk in bikini aan de rivier met een barbacue gevierd, dus dat is ook weer eens iets anders, was heerlijk.
Lieve allemaal, ik ben blij dat ik gezond en wel ben en hoop hetzelfde voor jullie. Smsjes sturen heeft dus geen zin straks voor oud en nieuw want mijn telefoontje heb ik niet meer! Volgend jaar Mei hoop ik jullie weer te zien en in de tussentijd hoop ik dat jullie mij jullie telefoonnummers willen sturen, zodat ik mijn bestand weer een beetje kan vormen. Sommige hebben het al gedaan…bedankt!
Karlijn en Wout, Irene, Lily, Melle, Markiemark en andere Mark, Jessica, Rosa, Koen, Maartje, de hele jeugdraad en alle anderen willen jullie mij mailen zodat ik je adres weer heb, en je nummer ook!
Dikke kus Linka, en een Gelukkig Nieuwjaar!!!
31 December 2008 - 16:24
Dirk:
Lieve Roelinka,
Ik ben neit zo een berichter, en bewonder je inzet en vooral ook doorzettingsvermogen onder alle mooie en minder mooie omstandigheden. Fijn om met je mee te lezen. Het is elke keer weer een feest door jou in woorden aan het handje te worden meegenomen door deze prachtige ervaring.
Ik wens je een fijne jaarwisseling, geniet van de fijne mensen om je heen, en strooi dit genot weer vrolijk in de rondte. Dat doe je altijd, dat maakt je mede zo een mooi mens.
Dirk -
31 December 2008 - 18:28
Alice Taminiau:
Nee niet te geloven, we zijn helemaal geschokt. Wat een ramp en willen je heel veel sterkte toewensen. Moet er niet aan denken nog 5 maanden zonder camera.... Alles gestolen erg maar je camera..... Hou je taai. Het was goed te horen dat je in goede gezondheid bent en we willen graag dat je dat in takt houd voor volgend jaar. Hoe dan ook een hele fijne tijd nog. Heb het goed en geniet er van ook in 2009! Liefs, Luc en Alice -
31 December 2008 - 19:26
Carol:
How nice of you to remember me and to take the time to send your web site. I really enjoyed viewing all of your photos. You certainly know how to find those things in life that are so important and that most people overlook or never take the time to really appreciate all the natural beauty that life has to offer. I admire you and wish I had started my traveling at a young age like yourself. Even though I got a late start I am making up for lost time. I believe your photos were of Cost Rica but not sure. Now I have the urge to visit wherever your photos were from. I sense you have a special gift that prompts you to experience these wonderful journeys. Your parents must be most proud of you.If you ever get to the States know that you have a place to hang your back pack here in Philadelphia. We will give you a grand tour. My daughter would enjoy meeting you.
Do have a fun holiday and the Best of New Year 2009 and many happy travels to follow. I will continue to check your web sites for any new photos. It is people like yourself that makes this world a special place to inhabit. -
31 December 2008 - 20:14
Jan Baas:
Wat een pech!!
Gelukkig heb je de foto"s nog.
Feliz Ano Nuevo.
01 Januari 2009 - 17:24
Jenika En Frank:
Happy new year!
Liefs Jenika en Frank -
02 Januari 2009 - 08:52
Um:
Hey liefste Brella,
De beste wensen voor 2009!!! Jeetje, dat is even schrikken om je jaar op deze manier af te sluiten. Hopelijk heeft 2009 veel leuks voor je in petto! En zo te horen hbe je een zeer leuke tijdsbesteding gevonden! Maar wat verlies je dan even het vertrouwen in de mensheid zeg! Bah!
Hier alles goed. Heerlijk kerst gehad, daarna even uitwaaien op Schiermonnikoog. Oud en niuew was gezellig en gisteren was een lekkere rustdag. Nog 3 daagjes vakantie en dan weer werken!
Ik denk aan je en ik hoop dat je ook een heel leuk oud en nieuw hebt gehad!
Dikke kus
Um -
07 Januari 2009 - 10:00
Fiona:
Och meis, je camera! Oei oei oei! Wat onwijs naar! Geniet weer van je verhalen, hoop dat jij ook heerlijk kunt blijven genieten tot mei! Liefs en stiekum nog de beste wensen! Fie -
20 Januari 2009 - 19:00
Alice:
Lieve Roel, wat een verhaal! Als ik dit lees ben jij al weer 20 dagen verder in 2009. Ups en downs. wat zul je met duizend en meer levenservaring in mei as. op Schiphol staan. Geniet nog de komende vier maanden van al het goede dat je tegenkomt en een ding weet je nu: Costa Rica is je land/bestemming. Lieve groeten Alice en Jos.