Varkentje varkentje wat gebeurde er toch! - Reisverslag uit Managua, Nicaragua van Roelinka Heij - WaarBenJij.nu Varkentje varkentje wat gebeurde er toch! - Reisverslag uit Managua, Nicaragua van Roelinka Heij - WaarBenJij.nu

Varkentje varkentje wat gebeurde er toch!

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Roelinka

22 November 2008 | Nicaragua, Managua

Inmiddels heb ik er ongeveer drie weekjes Nicaragua opzitten, en de hele zuidkant gezien. Een geweldig land; Ometepe, Granada, Leon, Las Peñitas, Estela, Somoto en uiteindelijk Managua de grote stad. Ik heb weer zoveel meegemaakt dat ik niet weet waar ik moet beginnen. Ometepe is een eiland in het midden van het meer van Nicaragua en het zijn eigenlijk twee kleine eilandjes met allebei een grote vulkaan erop. Mijn reisdag alleen verliep gesmeerd, en in de bus op Ometepe ontmoette ik een Nederlander, op de een of andere manier pik je elkaar er altijd uit. Hij is getrouwd met een mooie nicaraguaanse vrouw en zij nodigde mij uit om naar hun huis te komen terwijl ik daar was. Zij hadden mij een fijn hotel aangeraden dus daar ben ik heen gegaan. Hacienda Merida, toen ik aankwam voelde ik me verloren in mijn lege dorm maar de volgende ochtend zag er een stuk anders uit. De zon scheen en ik besloot naar een soort van hotspring te gaan, alleen deze was Cold. Het was werkelijk paradijs en ik had het helemaal voor mezelf. De manager schreef gedichten en wilde mij mening graag weten, dus binnen een half uur had ik daar een stapel gedichten op mijn schoot liggen en moest ik mijn mening gaan geven in het spaans, goh nou dat was een uitdaging. Na mijn eerste duik, kwam er een andere toerist, een jongen uit Duitsland. Hij nodigde me uit om mee te gaan naar een Finca waar vrienden van hem waren. Dat heb ik gedaan en we hebben een geweldige middag gehad. De volgende dag stond het familiebezoek op het menu. We zouden vis gaan eten dus dat was geen probleem. Toen ik daar aankwam kreeg ik de uitleg dat als er iemand op bezoek komt dat het dan gewoonte is om een varken te slachten, ik hoefde het niet te eten maar moest het wel uitkiezen, nou jullie kunnen je indenken hoe wit ik zag plots. Na een uur in angst gezeten te hebben, en onder dwang een varken uitgekozen te hebben, kwamen ze naar buiten met een bijl en mes, en gingen beginnen zeiden ze, na enkele momenten goed naar mijn gezicht te hebben gekeken schoten ze keihard in de lach, en riepen ze dat het een grapje was. Nou ja, ik kwam niet meer bij ahum. Na vijf minuten had ik door dat het echt een grapje was, en kon ik het wel waarderen. Maargoed dat was mijn ervaring met Ometepe Nicaragua. Dank Mick en je familie voor de onvergetelijke ervaring. Op de Hacienda heb ik een meisje ontmoet uit Alaska, Elsbeth, zij ging ook richting Granada, dus besloten we samen te gaan. Granada samen verkend, een supermooie rustige stad, we zijn een vulkaan wezen beklimmen en naar een markt geweest. Een drukte van jewelste maar een enorme ervaring, en alles met de gewone bus, dus dat houdt soms wat gestress in, aangezien ze echt zoveel mogelijk mensen in de bus stoppen. Toen door naar het strand, een geweldig strand mag ik wel zeggen. Hier heb ik heerlijk vertoefd en heb ik ook mijn vriendinnen uit Utrecht weer ontmoet. Vervolgens met hen doorgereisd naar Esteli en Somoto, om aldaar naar een sigarenfabriek te gaan, en ook in een Cañon te zwemmen. Het was waanzinnig. Ik heb nog nooit zoiets gedaan, en ik zal het echt nooit vergeten. Met de twee meiden, Suus en Anouk heel veel gelachen, was weer heel anders dan met Elsbeth, die heel rustig was. Gisterochtend hebben we afscheid genomen in Managua en ben ik doorgegaan naar mijn Hotel hier naast het busstation om mijn reis naar Mexico voor te bereiden. Managua was erg onrustig de laatste tijd vanwege de politieke verkeizingen maar nu is dat een stuk rustiger.
Het gaat nu dan echt gebeuren op weg naar de Vlinders. Vandaag helaas nog wel de hele ochtend bij de dokter geweest omdat ik door een Chinche gestoken ben, een beestje die een brandwond op je huid achterlaat, heb un cremes maar heb er verder geen last van. Dus maken jullie geen zorgen, ik ben nog steeds in orde en gezond. Hihihi. Morgenochtend om 5.00 uur gaat mijn bus en dan zit ik drie dagen in de bus op weg naar de grote boze stad. Ik heb niet zo zin in de busreis maar als ik aan de vlinders denk kan ik bijna gaan huilen, dus we gaan het meemaken.
Ik wens iedereen veel plezier en sterkte met alles wat gaande is in Nederland, en hoop jullie vanuit Mexica gezond en wel een nieuw bericht te kunnen sturen.
Dikke kus Linka!

• 23 November 2008 - 18:40

Chrisje:

Hi Roelie!

Wauuuwww wat ziet het er weer schitterend uit zeg hey. Mooi meer man, maar heb je nou zwembadjes om :)

Succes met de busreis en veel plezier!

• 24 November 2008 - 01:28

Linka:

Ben veilig in El Salvador aangekomen, dus morgen de volgende stap van dit tripje. Xlinka

• 25 November 2008 - 07:16

Swetlana:

hey Roelinka.....kom je ooit nog terug ;-)

Hier heeft het het hele weekend gesneeuwd, dus voor het weer hoef je het niet te doen. Ik ben zelf druk aan het verhuizen en ementullah is voor even terug bij de Jeugdraad! Voor zover de korte update!

Veel plezier daar.

groetjes,
    swetlana

• 25 November 2008 - 09:07

Sheila:

Hey Linka!

Wat fijn dat het zo goed met je gaat. Zo te lezen is het daar heel warm. Nou, hier niet!!! Het heeft weer gesneeuwd en vanochtend waren de bruggetjes spekglad.
    Tot gauw!

Sheila

• 26 November 2008 - 17:16

Jan Baas:

Het water loopt me in de mond. Als ik aan mijn pensioen toe ben ga ik toch ook zoiets ondernemen. Of gewoon lekker wonen in Andalusie. Was enkele weken terug ook in Granada maar dan Espana. Zelfs in de ubanization in Nerja was het heerlijk; rust, rust, rust en alles schoon. Ja de ouwe heeft rust nodig, we schelen nogal wat jaartjes, dat begrijp je. In januari een operatie aan m'n hernia, ook leuk.
    Hoe gaat het met je spaans? Ach in die paar maanden moet het vloeiend zijn! Begrijp wel dat je moeite kunt hebben met gedichten en canciones, maar de taal van alledag moet er al helemaal inzitten. Succes en kijk uit naar het volgende bericht.

Jan Baas

• 17 December 2008 - 11:22

Mick:

Hey Roelinka

Hoe is het? Zit je nu in mexico?
    Even over het varkentje die hebben we de volgende dag maar opgegeten ;)

wij zijn al weer 2 weken terug in Belgie en het is er koud..

laat wat van je weten als je terug bent.

groetjes Estrella, Guissell en Mick en een vrolijk kerstfeest en alvast een goed en veilig nieuwjaar

mijn mail is: mick.wolthof@gmail.com